Monday, September 29, 2008

creatieve workshop met kinderen

Afgelopen zondag heb ik een workshop creativiteit gegeven aan een groep kinderen. Voor mij de eerste keer dat ik een workshop heb gegeven! Mijn doel was de kinderen zelf na te laten denken over hoe ze zelf dingen kunnen maken en leren dingen te bouwen en in elkaar te zetten. Ik had als lastig element de opdracht gegeven dat ze iets moesten maken wat kon bewegen, het maakte niet uit hoe of wat. Dit deed ik om ze te stimuleren zelf onderzoekend bezig te zijn. Het was in het begin lastig voor sommige kinderen om te beginnen, maar uiteindelijk heeft iedereen hele leuke en originele dingen verzonnen op de opdracht met de materialen die ze er voor mochten gebruiken (ijzerdraad, elastiekjes, papier, plakband). Ik heb ze voordat ze van start mochten gaan een aantal leuke filmpjes laten zien van o. a. kunstenaars die ook iets met beweging hadden gemaakt, zodat ze met inspiratie konden beginnen.

ik liet onder andere de volgende filmpjes zien om ze te inspireren
bijvoorbeeld deze reclame van honda


en dit filmpje over Theo Jansen, echt geweldig vind ik hem!



verder nog een filmpje over een leuk experiment met zelfklevende memoblaadjes




Ik heb nog een aantal fotos genomen van de workshop zelf en van wat ze zelf hadden verzonnen en gemaakt.

Aan het begin van de workshop was het nog hopen dat er genoeg kinderen zouden komen ( ze konden zelf kiezen waar ze heen wilden gaan, er waren namelijk meer workshops). Maar uiteindelijk moesten er zelfs tafels en stoelen bijgehaald worden! Ik had gerekend op 20 kinderen en uiteindelijk zijn het er iets meer dan 30 geworden.

Gelukkig ben ik geholpen door een aantal lieve mensen die de kinderen op weg hielpen dingen te bedenken. Ikzelf liep ook rond om te helpen maar met zoveel kinderen was het heel fijn hulp te hebben.

Hier een mooie vlinder die kon fladderen, gemaakt door een groepje kinderen. Het was ook interessant om te zien dat sommige kinderen automatisch gingen werken in groepjes terwijl anderen zelfstandig aan de slag gingen.

Hier een prachtig zelfverzonnen katapult die goed werkte.

Hierboven een boekje met beweging op een heel andere manier, geweldig origineel.


Trotse makers van een vliegende helikopter en een bewegende vogel

Wednesday, September 17, 2008

Vers van de pers!!

Na alle moeite die er na mijn afstuderen is gaan zitten om een persbericht in elkaar te toveren is het eindelijk tijd om de vruchten ervan te plukken! werkelijk waar ik sta in bladen! Sommige artikelen waren zelfs een verassing voor mij, neem het artikel in milieudefensie magazine, wie had gedacht dat het een spread zou worden van twee pagina's! Ik niet in ieder geval. Ik was ontzettend verrast om dat juweeltje op mijn deurmat te ontvangen. Ook de green2 heeft een aanzienlijk stuk van de pagina aan mij opgeofferd, wat ik natuurlijk absoluut niet erg vind! ik laat het hier voor nu even bij. Ik ben ondertussen druk bezig proefjes te maken voor een nieuwe collectie artikelen, volgende keer daar meer over. Ik zal daar snel ook wat interessante kiekjes van laten zien. Binnenkort ga ik ook een workshop creativiteit geven aan kinderen, daar zal ik binnenkort ook iets over posten.
Voor nu,
koop, lees en kijk je ogen uit in deze twee leuke bladen!
groetjes wieteke