Tuesday, December 16, 2008

stukje in Textiel Plus

Na een gesprek op mijn afstudeer tentoonstelling in Utrecht met een dame van het tijdschrift Textiel plus zijn ze, na alle academies te hebben bezocht, tot de beslissing gekomen dat mijn werk interessant genoeg was om te laten zien in de rubriek eindexamen exposities, samen met nog meer interessante afstudeerders die iets met textiel hebben gedaan. De foto is van iets mindere kwaliteit maar de tekst daarentegen is heel erg mooi en goed beschreven. Het leuke is dat in deze rubriek ook een medeafstudeerster uit mijn klas te vinden is, namelijk Sasja Elderman. Zij is iemand waar ik zeker bewondering voor heb. Ze maakt prachtige dingen je kunt hier haar nieuwe en hele mooie site bekijken!

kijk ook eens op de website van Textiel Plus, daar vind je hele interessante linkjes en artikelen over textiel, zeker de moeite waard!









hierboven ook de pagina met mijn klasgenote Sasja Elderman

Monday, December 15, 2008

HKU Award, hoe het is gegaan !

Een tijdje geleden heb ik geschreven over mijn nominatie voor de HKU Award. Nu was de bekendmaking en uitreiking op 8 december in Utrecht. Wat was dat een gespannen dag! Mede doordat ik met een camera werd gevolgd door Schooltv actueel ! Ik voelde me net een beroemdheid! Het enige vervelende was dat ik niet gewonnen heb! heel erg jammer, geen prijs voor mij, maar dat mag de pret niet drukken. Ik kom er wel! De dag was bijzonder leuk en ook het schooltv verhaal word nog uitgezonden! Op donderdag 18 December om precies te zijn op nederland 2 de uitzending heet "schooltv Actueel" en begint om 10.30 maar mijn stukje begint om ongeveer 10.45 tot 11.00 uur! dus onthoud en zeg het voort! Als je het gemist hebt is het ook geen ramp, de aflevering komt ook nog op uitzendinggemist.nl als het goed is. Ik zal tegen die tijd ook kijken of ik het filmpje kan laten zien op mijn blog. Hieronder een paar foto's van de dag van de uitreiking.


In de make-up en daarna nog mooi haar...


uitleg geven over het kiemkleed en vragen beantwoorden op het podium.


een afsluitend cadeau gekregen van mijn afdelingshoofd, ik heb een mooie biologische adoptie appelboom gekregen!


en hier het uiteindelijke moment van de uitreiking met bloemen en champagne (de winnaar, Aaron Rookus kijkt naar achteren).

als je nog eens alle vier de genomineerden wilt bekijken kun je terecht op de site van de HKU je kunt daar ook nog een kort interview zien met de winnaar met mij toevallig op de achtergrond, babbelend met mijn familie en vrienden.

Thursday, December 11, 2008

Interview op blueshots, idealize

Op de dag van de tentoonstelling "green2 and beyond" had ik 's ochtends heel vroeg in hilversum ook een interview voor het programma Idealize samen met de ook pas afgestudeerde Jimmy Paul, die een prachtige collectie heeft gemaakt. Hieronder kan je het interview zien, veel plezier. Tis een lang interview maar tis zeker ook de moeite waard! Bekijk hier ook eens de andere interviews van blueshots tv. 

Wednesday, December 10, 2008

Tentoonstelling green2 and beyond

Aangezien ik pas terug ben van mijn vakantie op Madeira ben ik even mijn posts aan het bijwerken. Ik heb namelijk vlak voordat ik wegging op vakantie nog een korte tentoonstelling van een dag gedaan in het World Fashion Centre in Amsterdam. Dit was een kleinschalige tentoonstelling tijdens een symposium. Het heette Green2 and Beyond. Het was een hele leuke tentoonstelling waar ik veel nieuwe contacten heb opgedaan en veel leuke reacties heb gekregen. Achteraf is ook besloten om een van mijn inspiratiecollages fotos te gebruiken als illustratie voor de site van Modebewust.nu onder het kopje news. Ik ben echt trots! bekijk hier hoe het eruit ziet. Op de site kan je ook het verslag van die dag lezen met ook een korte beschrijving van mijn deelname aan deze dag.
Op de tentoonstelling was een deel van mijn afstudeer collectie "seeds of wonder" te zien. Twee kettingen en het picknickkleed.
de fotos zijn genomen voordat de tentoonstelling open ging.









Terug van een korte vakantie!

Ik Heb een tijdje niets van me laten horen maar dat had een goede reden! Ik heb namelijk een verlate zomervakantie gehouden. Die heb ik gevierd op Madeira een eiland voor de kust van afrika maar van portugese afkomst. Tis een prachtig eiland met prachtige flora en fauna. Alles wat je daar plant groeit. Tis een groot eiland wat ook een enorme diversiteit laat zien. Van laurierbossen tot rotsstranden en hoge bergen van bijna twee kilometer tot prachtige paden langs waterwegen aangelegd in vroegere tijden die levada's heetten. Kortom een prachtig eiland een fijne vakantie . Maar als ik er nog eens naar toe ga neem ik iets langer de tijd omdat er zoveel te doen en te zien is. Kortom Madeira is een aanrader.
hieronder een korte impressie van mijn vakantie in dit prachtige land en een dubbele bladzijde uit mijn schetsboek, getekend op Madeira.


uitzicht vanaf een uiterst puntje van het eiland op een regenachtige dag


een bloem die ik op straat in de hoofdstad Funchal had gevonden.


de redelijk toeristische overdekte markt met nationaal verbouwde fruit en groenten in Funchal, hier vind je wel alle soorten vruchten die je op bijna geen andere plek kunt kopen.


twee bladzijdes uit mijn schetsboek met schetsen gemaakt na een bezoek aan de eucalyptusbossen en een schets van een vrucht gekocht op de markt.