Friday, January 23, 2009

weekend fun!

Alvast weer leuke dingen om te bekijken voor het weekend. Het volgende filmpje is een reclame voor T-mobile, Het zou toch geweldig zijn als dit het begin van je dag zou zijn! Er is ook een leuk ander initiatief wat hier heel veel mee doet improv everywhere. Kijk ook zeker even op hun site want het is echt heel erg leuk!



hieronder een filmpje van de jaarlijkse zonder-broek metro ochtend van improv everywhere. Geweldig om de mensen te zien die er niets van af weten, hier word je echt vrolijk van!


ook iets waar je heel vrolijk van word is het volgende filmpje dat zijn pas leuke verkeersborden! voor de degene die geen engels kunnen lezen, op de borden staan leuzen als als je verliefd bent toeter dan, of als je blut bent knipper met je licht enz enz.hieronder het filmpje, ik heb het via feed speak art blog


en verder een voor mij nieuwe kunstenaar Jacob Hashimoto welke ik hele mooie kunst vind maken. Zowel schilderijen als beelden en installaties, met een prachtige fragiele en poetische inslag. De installaties bestaand uit allerlei kleine papieren facetten zijn met een structuur gemaakt van bamboe stokjes waaroverheen papier is gelijmd wat soms nog daarna in kleuren word geverfd. Hieronder een aantal werken van hem, het leuke aan zijn werk vind ik ook de kleuren en patronen die hij in sommige werken gebruikt.







Een heel fijn weekend gewenst voor iedereen!

Wednesday, January 21, 2009

de dagen zijn lang

De laatste tijd moet ik weer wat meer klussen, en daardoor kan het bloggen er soms wel bij inschieten, mede omdat de dagen soms lang zijn. Maar laatste tijd weer bezig foto's te maken hieronder twee resultaten




En als extra daarbij een aantal werken die ik eerder heb gemaakt, namelijk prints die ik heb ontworpen met als uitgangspunt groei. Het zijn aardappels die uitlopen. Ik vond ze mooi op elkaar aansluiten, de foto's en prints. Hopelijk snel weer meer!



Friday, January 16, 2009

een weekend lang papierwerk

Zucht.. werk, en verplichtingen wachten dit weekend, dus dit word een lang weekend. Vandaar nog een post om inspiratie voor het weekend te geven. Ik heb allerlei linkjes opgezocht die allemaal papier als overeenkomst hebben. Allereerst een paar foto's van een kunstenares die ik al een tijdje in mijn links heb zitten Georgia Russell, het is echt heel mooi wat ze doet met foto's en boeken. Hier kan je een site bekijken met meer van haar werk. Hieronder twee foto's van boeken die ze heeft bewerkt. Ik krijg er altijd zo'n heel raar tegenstrijdig gevoel van. Ik heb zelfs moeite met het omvouwen van de hoekjes van bladzijdes om te onthouden waar je was gebleven. Maar aan de andere kant maakt ze iets heel anders van boeken. Alles blijft over aan de fantasie over het boek. Het is nog maar een enorme hoop papier, wel heel mooi papier! Als je dit mooi vind moet je ook zeker kijken op de site van Su Blackwell , zij is ook bezig met het snijden in boeken. verder moet je ook echt de site zien van Chris Natrop. En nu we toch bezig zijn met papierkunst is het ook echt een must om even op Peter Callesen's site kijken.





Verder is ook heel mooi op papier de kunstenaar(es?) Brooks Salzwedel, het werk heeft zo'n ontzettende sfeer. Vooral de gelaagdheid (letterlijk) geven het een mysterieuze sfeer. Ik kan echt lang dromen bij deze prachtige werken. Hieronder een aantal werken van brooks






Dit is het weer voor even. Ik ga me voorbereiden op een druk weekend. Fijn weekend iedereen.

Thursday, January 15, 2009

een zwart witte dag

Het is weer zo'n grijze dag waarin alles zwart wit lijkt. De onderstaande foto is gemaakt vanuit mijn raam. Door alle grijze wolken had ik zin in iets vrolijks en leuks! Als jij ook behoefte hebt aan iets leuks, kijk dan vooral eens op de site van amanita design als ik de site bekijk krijg ik altijd de neiging om aan een korte cursus flash te beginnen! Als je de site bezoekt kijk dan zeker een paar filmpjes onder het kopje animation en als je zelf ook in de wereld wilt vertoeven kijk dan onder het kopje flash games voor hele lieve (en soms best lastige) spelletjes! Daar word je weer blij van.



hieronder ook een filmpje met preview van hun allernieuwste spelletje machinarium waar ze nog hard aan bezig zijn.

Tuesday, January 13, 2009

mijn passie voor fineliners en haar

Nog in 2008 heb ik voor mezelf een aantal tekeningen gemaakt met als onderwerp haar. Ik werd helemaal geïnspireerd door allerlei haardrachten van over de wereld, zoals de prachtige kapsels van geisha's en verschillende vlechten uit de vervlogen tijden. Daar heb ik m'n fantasie een beetje op los gelaten en dit zijn een aantal van de tekeningen als resultaat. Ik wil dit jaar mijn grafische kant verder gaan ontwikkelen om er ook professionele dingen mee te kunnen doen. Dus verwacht komend jaar nog meer tekeningen! De onderstaande tekeningen zijn allemaal gemaakt met een fineliner. Als je eraan denkt om de tekeningen te gebruiken mail me even, dan kunnen we even overleggen. Ook als je geïnteresseerd bent en misschien denkt iets aan te willen schaffen

het begon allemaal met deze tekening.


daarna volgden een complexere tekening



en nog een complexere



hierna besloot ik ook eens te kijken naar de fantastische kapsels van geisha's en daar een aantal tekeningen bij te maken.



Sunday, January 11, 2009

Ik kan het niet laten

Om maar gelijk mijn nieuwe goede voornemen uit te leven, ik heb een aantal filmpjes die ik helemaal geweldig vind!De filmpjes zijn allemaal van united airlines, ze huren volgens mij iedere keer een andere kunstenaar of bedrijf in om hun reclames te visualiseren, was alle reclame maar zo mooi! Ze zijn ook allemaal animatie dus enjoy!







Ojee is het al 2009?

Het is veel te lang geleden dat ik iets gepost heb, maar daar ga ik verandering in brengen. Want met het nieuwe jaar komen nieuwe goede voornemens. En een van mijn nieuwe goede voornemens is dat ik meer tijd vrij maak voor mijn blog! dus bij deze zorg ik ervoor dat er vaker iets leuks te lezen of te zien valt! Allereerst een heel leuk filmpje om het nieuwe jaar in te luiden! Ik hou zelf heel veel van animatie en stop-motion films en vandaar dit geweldige filmpje gemaakt van een heel alledaags iets, iedereen heeft het wel ergens in huis, waxinelichtjes!!



en als je dat net zo fascinerend vond als ik hier is een filmpje met the making of, ik heb echt ongelofelijk veel respect voor mensen die stop-motion filmpjes maken



dus bij deze een beetje laat maar wel gemeend gelukkig 2009!