Friday, February 27, 2009

Jan Tempelman

Dit weekend begin ik met een trieste mededeling. Ik kreeg een mail met rouwkaart met de mededeling dat een van mijn oud leraren is overleden. Namelijk Jan Tempelman. Geboren op 20 november 1943 en overleden op 24 februari 2009. Ik wens zijn familie en naasten veel sterkte in deze tijd.

Na het doorlezen van zijn site stuitte ik op zijn beschrijving van zijn ziekte, kanker. Hij was heel open beschreef alles tot in detail per datum. Heel knap bij zo'n nare ziekte. Ik heb ook twee fototjes gevonden van hem. Wat ik me van hem kan herinneren is dat hij altijd praatte over zijn huis, zijn huis was alles voor hem. Hij was namelijk al een hele tijd zijn eigen huis aan het bouwen, helemaal compleet met zonneboilers en allerlei isolerende eigenschappen waardoor het waarschijnlijk het allermooiste en innovatiefste huis uit de buurt is. Hij liet regelmatig foto's zien, en op zijn website is veel te zien van de enorm lange weg die hij heeft afgelegd met de bouw van het huis. Hij zei vaak wat hij dacht en wat ik me ook van hem kan herinneren is dat hij altijd met hele dikke truien door school liep met een baardje van 2 dagen, het stond hem goed. voor degene die alles eens willen nalezen hier is zijn site.




CulemborgBouwPict/tempelman.JPG

Thursday, February 12, 2009

weekend liefs

Zoals ik al eerder heb aangekondigd heb ik weer wat nieuwe tekeningen van matroushka's te laten zien! Ook heb ik voor de afwisseling een van de tekeningen met kleur bewerkt, het was echt monnikenwerk maar wel de moeite waard.







Ook nog voor dit valentijn weekend een hele schattige film. "le ballon rouge" een film van Albert Lamorisse gemaakt in 1956. Hij duurt een half uurtje, en denk nou niet het is te lang, het is echt de moeite waard om te kijken, mede doordat de beelden zo simpel zijn gehouden en er bijna niet word gesproken (het is een franse film), het is een heel erg mooie film. Veel valentijn plezier ermee



en als afsluiter een klein kort filmpje van twee vossen op een trampoline. Geweldig!

Tuesday, February 10, 2009

Matroushka's

Ik kon het niet laten, ik heb weer een paar tekeningen gemaakt! Dit keer met als onderwerp Matroushka's! Hier ben ik nog niet klaar mee dus je kunt er binnenkort nog meer verwachten. Bekijk de tekening met meerdere matroushka's ook even van dichtbij, ik ben namelijk helemaal los gegaan met patronen in die tekening, dus veel detail te zien! veel plezier.



Monday, February 9, 2009

groei

Na een rustig weekend heb ik weer genoeg te laten zien! Ik heb weer aantal tekeningen gemaakt met groei en ritme als onderwerp. Werd heel erg geinspireerd door paddestoelen en bossen met alle ritmes van bomen en de dieren die erin leven.







Ook groei gevonden in m'n kelder. Ik had van mijn vader wortels gekregen en in de donkere kelder dachten ze, aan de slag! Wat als resultaat geeft prachtige kleine tekens van leven in de vorm van geelgroene uitlopers en witte kleine worteltjes. Heel schattig, ik denk dat ik ze in een vaasje zet.

Friday, February 6, 2009

weekend leuks

zo een wat grotere post, omdat het bijna weekend is. Allereerst een kunstenares die met klei werkt, Eva Funderburgh ze maakt echt super grappige en rare beestjes, ik vind ze echt fantastisch, als ik ooit de kans krijg dan koop ik er eentje. Ik kreeg pas echt heel veel respect voor keramisten door het filmpje gevonden op haar eigen blog, het laat haar proces zien.









en omdat het bijna weekend nog wat extra dingen om te bekijken hier twee prachtige filmpjes van Volkan ergen een kunstenaar uit Instanbul ze hebben allebei een hypnotiserend effect, het eerste filmpje doet me denken aan de toverkijkers met de glitters waar je aan kunt draaien.
Het tweede filmpje is ook heel mooi, iets korter maar ook heel dromerig. Als je meer filmpjes van hem wilt zien kan je ze vinden op zijn vimeo account. Fijn weekend iedereen!


// iki kanat iki // sekiz ayna //// two wings two // eight mirror // from VOLKAN ERGEN on Vimeo.


// BLOODTHIRSTY // from VOLKAN ERGEN on Vimeo.

Thursday, February 5, 2009

long time no blog

Jeetje wat gaat de tijd soms snel! Lange tijd niets van me laten horen, maar ik heb wel weer nieuwe dingen te laten zien. Hieronder een aantal tekeningen die ik heb gemaakt met als basis lijnen. Bijna alle tekeningen op gekleurd vierkant papier gemaakt, misschien ga ik ze nog verder ontwikkelen tot complexere prints. Ik vind het echt geweldig om dit soort tekeningen te maken terwijl ondertussen m'n tv rustig op de achtergrond aanstaat.