Friday, February 27, 2009

Jan Tempelman

Dit weekend begin ik met een trieste mededeling. Ik kreeg een mail met rouwkaart met de mededeling dat een van mijn oud leraren is overleden. Namelijk Jan Tempelman. Geboren op 20 november 1943 en overleden op 24 februari 2009. Ik wens zijn familie en naasten veel sterkte in deze tijd.

Na het doorlezen van zijn site stuitte ik op zijn beschrijving van zijn ziekte, kanker. Hij was heel open beschreef alles tot in detail per datum. Heel knap bij zo'n nare ziekte. Ik heb ook twee fototjes gevonden van hem. Wat ik me van hem kan herinneren is dat hij altijd praatte over zijn huis, zijn huis was alles voor hem. Hij was namelijk al een hele tijd zijn eigen huis aan het bouwen, helemaal compleet met zonneboilers en allerlei isolerende eigenschappen waardoor het waarschijnlijk het allermooiste en innovatiefste huis uit de buurt is. Hij liet regelmatig foto's zien, en op zijn website is veel te zien van de enorm lange weg die hij heeft afgelegd met de bouw van het huis. Hij zei vaak wat hij dacht en wat ik me ook van hem kan herinneren is dat hij altijd met hele dikke truien door school liep met een baardje van 2 dagen, het stond hem goed. voor degene die alles eens willen nalezen hier is zijn site.
CulemborgBouwPict/tempelman.JPG

4 comments:

Anonymous said...

hoi Wieteke,

Ik kom op je site je verhaal over Jan tegen. Ja ik ben er ook door aangedaan. Maandag nacht heb ik nog bij hem gewaakt en de volgende middag is hij overleden.

Lief van je om hem zo te gedenken.

Hartelijke groet

Jack

Anonymous said...

Heb met Jan jaren gecorrespondeerd om de ideale verwarming te maken voor het kweken van bijenkoningingen.
Duizende mailtjes zijn over en weer gegaan en we konden uren aan de telefoon hangen.
Het overrompelt me dan ook volkomen om te lezen dat hij is overleden.

Hierbij wil ik alle familie, vrieden en bekenden van Jan condoleren en sterkte toewensen.

Rob Ebeling

Wieteke I. Opmeer said...

Beste Rob, ik wens je veel sterkte met het verlies. Kijk ook eens op zijn site misschien kan je daar de familie ook persoonlijk nog bereiken, als je daar behoefte aan hebt.
http://www.xs4all.nl/~jtemp/


Wieteke Opmeer

Anonymous said...

searching for same blog engine