Monday, March 9, 2009

Museumnacht 2009!

Zaterdagnacht was er Museumnacht in Rotterdam. Het was voor mij de eerste keer dat ik eindelijk ook langs alle musea kon gaan. Het was heel erg leuk om mee te maken. Gemoedelijke sfeer leuke mensen en heel erg leuke dingen te zien en te doen in de musea, ik heb helaas niet alle musea aangedaan omdat het nogal begon te regenen en de drukte werd naarmate het later werd ook aardig groot. Het was kortom een hele leuke avond/nacht. Zeker volgend jaar weer! Hieronder een aantal filmpjes en fotos die ik heb genomen tijdens de nacht.

Allereerst zijn we langs het Maritiem Museum gegaan, daar was de dansdokter bezig het publiek te vermaken.


Na het Maritiem Museum deden we de Witte de With straat aan. In tentoonstellingsruimte Tent heb ik 2 filmpjes gemaakt. Het eerste filmpje is van een installatie met enorme filmprojector die een celachtige vorm projecteerde op een scherm.Ook in Tent was een leuke interactieve installatie van gekleurde "toetsen" waarmee je de muziek kon beinvloeden maar ook de kleurritmes in de toetsen door op toetsjes te drukken en aan knopjes te draaien.In het Boijmans was een mooie tentoonstelling van Pippilotti te zien, veel video installaties die dromerig zijn, en die op verschillende manieren getoond werden. Je kon sommige video's liggend vanuit een bed zien, andere werden geprojecteerd op verschillende lagen doorzichtige gordijnen die zachtjes bewogen als je er langs liep en zoals het filmpje hieronder ook op de grond. Heel mooi, wel een klein nadeel, doordat de ruimte was bedekt met nieuwe hele zachte vloerbedekking moest iedereen zijn schoenen uit doen. Resultaat een hele berg met schoenen en een file voor de ingang van de ruimte! Ik vind het wel het mooiste wat ik heb gezien deze nacht. Ik denk dat ik nog een keertje langs ga als het rustiger is om alles nog eens goed in me op te nemen.


No comments: