Friday, January 16, 2009

een weekend lang papierwerk

Zucht.. werk, en verplichtingen wachten dit weekend, dus dit word een lang weekend. Vandaar nog een post om inspiratie voor het weekend te geven. Ik heb allerlei linkjes opgezocht die allemaal papier als overeenkomst hebben. Allereerst een paar foto's van een kunstenares die ik al een tijdje in mijn links heb zitten Georgia Russell, het is echt heel mooi wat ze doet met foto's en boeken. Hier kan je een site bekijken met meer van haar werk. Hieronder twee foto's van boeken die ze heeft bewerkt. Ik krijg er altijd zo'n heel raar tegenstrijdig gevoel van. Ik heb zelfs moeite met het omvouwen van de hoekjes van bladzijdes om te onthouden waar je was gebleven. Maar aan de andere kant maakt ze iets heel anders van boeken. Alles blijft over aan de fantasie over het boek. Het is nog maar een enorme hoop papier, wel heel mooi papier! Als je dit mooi vind moet je ook zeker kijken op de site van Su Blackwell , zij is ook bezig met het snijden in boeken. verder moet je ook echt de site zien van Chris Natrop. En nu we toch bezig zijn met papierkunst is het ook echt een must om even op Peter Callesen's site kijken.

Verder is ook heel mooi op papier de kunstenaar(es?) Brooks Salzwedel, het werk heeft zo'n ontzettende sfeer. Vooral de gelaagdheid (letterlijk) geven het een mysterieuze sfeer. Ik kan echt lang dromen bij deze prachtige werken. Hieronder een aantal werken van brooks


Dit is het weer voor even. Ik ga me voorbereiden op een druk weekend. Fijn weekend iedereen.

No comments: