Thursday, March 12, 2009

Nieuw favoriet boek en eigen schetsen.

Een tijdje geleden had ik een prachtig boek in de Selexyz Donner gezien in Rotterdam. Ik was gelijk verliefd geworden op het boek. Ik wist dat ik het op dat moment niet kon kopen en heb het boek toen laten liggen. Soms heb je dat je heel erg lang nog moet denken aan iets en het maar niet los kan laten in gedachten, dat had ik dit met dit boek, ik moest en zou het hebben. Ik was zo gefascineerd door dit boek.

Toevallig vroeg iemand een tijd geleden aan mij (ze keek in mijn schetsboek) of ik een portret van haar kon maken. Ik wilde toch mijn tekenvaardigheden wat opschroeven dus voor de lol zei ik "ja is goed" Ik dacht das goeie oefening en het was een goeie kennis (zo kan er weinig fout gaan), ze gaf me een fototje en toen het portret klaar was en ik het aan het gaf was ze er zo tevreden mee dat ze het liet zien aan een boel kennissen van haar. Een aantal van die kennissen wilden ook graag ook een portret van een geliefde of van zichzelf, vanaf dat moment ben ik er wel wat voor gaan rekenen en het leuke is dat met het verdiende geld van mijn eigen tekeningen, ik het prachtige boek met tekeningen van Shaun Tan kon kopen.

Het boek heet "De Aankomst" en is een prachtig boek met alleen tekeningen en geen tekst. Dat vind ik echt een voordeel omdat er dan ook niets verloren kan gaan als het vertaald word, je ziet precies wat de maker je wilt laten zien. Alleen de titel is vertaald. volgens de achterkant van het boek liet Shaun Tan (de maker) zich inspireren door de emigratie van zijn vader vanuit Maleisiƫ naar Australiƫ. Hij werkte vijf jaar! aan het boek. Zijn boek is een eerbetoon aan de moed en het doorzettingsvermogen van alle emigranten, vluchtelingen en ontheemden. Het is voor mij echt een favoriet geworden! De stijl van tekenen, de ontzettende hoeveelheid tekeningen allemaal van een ontzettend hoge kwaliteit, en de fantasie die ook zo mooi terug te vinden is op elke pagina, in de vorm van rare beestjes, een prachtige verzonnen taal, andersoortig eten en nog veel meer, kortom alles is echt heel mooi. En voor degenen die nu ook helemaal enthousiast zijn geworden Hier is het isbn nummer als je het in je eigen boekhandel wilt bestellen (ISBN: 978 90 451 0722 6) en hij is ook te bestellen op bol.com en hier het linkje naar de directe pagina.

Hieronder een kleine impressie van het boek


En als leuke extra nog een van mijn getekende portretten waarmee ik dit boek kon kopen. Ik moet nog veel oefenen om net zo goed te worden als Shaun Tan, maar oefenen is altijd goed.

2 comments:

Jeannette Opmeer-Harts said...

Hij is weer fantastisch die tekening van dat gezicht, mooi dat je dat boek nu hebt kan ik er ook een keer in kijken . succes met je tekenen Jeannette.

Anonymous said...

There is obviously a lot to know about this. I think you made some good points in Features also.

rH3uYcBX