Wednesday, December 10, 2008

Terug van een korte vakantie!

Ik Heb een tijdje niets van me laten horen maar dat had een goede reden! Ik heb namelijk een verlate zomervakantie gehouden. Die heb ik gevierd op Madeira een eiland voor de kust van afrika maar van portugese afkomst. Tis een prachtig eiland met prachtige flora en fauna. Alles wat je daar plant groeit. Tis een groot eiland wat ook een enorme diversiteit laat zien. Van laurierbossen tot rotsstranden en hoge bergen van bijna twee kilometer tot prachtige paden langs waterwegen aangelegd in vroegere tijden die levada's heetten. Kortom een prachtig eiland een fijne vakantie . Maar als ik er nog eens naar toe ga neem ik iets langer de tijd omdat er zoveel te doen en te zien is. Kortom Madeira is een aanrader.
hieronder een korte impressie van mijn vakantie in dit prachtige land en een dubbele bladzijde uit mijn schetsboek, getekend op Madeira.


uitzicht vanaf een uiterst puntje van het eiland op een regenachtige dag


een bloem die ik op straat in de hoofdstad Funchal had gevonden.


de redelijk toeristische overdekte markt met nationaal verbouwde fruit en groenten in Funchal, hier vind je wel alle soorten vruchten die je op bijna geen andere plek kunt kopen.


twee bladzijdes uit mijn schetsboek met schetsen gemaakt na een bezoek aan de eucalyptusbossen en een schets van een vrucht gekocht op de markt.

No comments: