Friday, March 27, 2009

Alweer weekend !

Zo voor dit weekend heb ik weer veel leuks te laten zien, maar ik begin als eerste met een leuke mededeling, ik ben geblogd door een andere ook heel leuke blog, Marchi Made It ! bekijk ook zeker even de link, ze heeft zelf ook erg leuke dingen.

And for all the people who can't speak or read dutch, welcome! On my blog I show my newest developments of my own work and the things I find inspirational from other artists. So browse trough my stuff and if you want an english explanation, don't be timid and mail me at Wieteke(at)wietekeopmeer.nl Have a fun weekend!

Als eerste heb ik een heel leuk geanimeerd filmpje over de werking van de natuur, simpel maar erg leuk. Vooral ook te bedenken dat veel met de hand gemaakt is van papier is een leuke extra gedachte.


The Seed from Johnny Kelly on Vimeo.

En als volgende nog een filmpje, ik heb het al een tijdje geleden gezien op internet, en heb het iedere keer vergeten toe te voegen aan mijn blogposts. Bij deze het prachtig dromerige filmpje van een slapend meisje! Ook geanimeerd, tis een van mijn favorieten dus, geniet! Ook zo'n heerlijk liedje wat in je hoofd blijft hangen.Ook heb ik een heel fascinerende fotograaf gevonden, hendrik kerstens, die een project had gemaakt van zijn dochter te fotograferen als moderne versie van het meisje met de parel-oorbel van Johannes Vermeer, alleen dan een prachtige lossere moderne versie. Hij noemt het zelf, "the paula pictures" en hij begon er al in 1995 mee! Kijk ook vooral op zijn site daar zijn nog meer van zijn portretten te vinden. Mijn persoonlijke favoriet van zijn fotos is degene met het witte plastic tasje, zo simpel maar zo precies kloppend!

veel plezier dit weekend!!

5 comments:

Marchi Wierson said...

Great!! I love the head pieces..hats?

Jeannette Opmeer-Harts said...

Het is een genoegen om die filmpjes te zien die je heb opgezocht! Ze zijn gaaf! Je moet er maar opkomen om het zo te fotograferen! Groet je Ma.

Wieteke I. Opmeer said...

Hai Marchi It's a project of a dutch photographer, It's like a modern Johannes vermeer (the classic painter of the girl with the pearl earring) It's his own daughter, He call's the pictures "the paula pictures" his daughter name is Paula. I like the simplicity of it.

Wieteke I. Opmeer said...

hoi Mams leuk he die filmpjes ! ik probeer iedere keer weer leuke dingetjes te vinden voor het weekend. :)

Wicca New Age said...

Awesome blog you have hhere