Monday, March 15, 2010

Different tones for this Melody

The past week was a special but also busy week. This because I was asked by fashion designer Melody Deldjou Fard to ecodye fabric for a dress she was working on. It was great fun to experiment and eventually dye the fabric. But I have to be honest that it also was quite stressfull because there was not much time and not much room (within the metres of fabric) for mistakes. But I did manage to dye the fabric and happily she was satisfied with the result. I personally delivered the fabric in Utrecht after which we had tea in her small but beautiful appartment, we finally had time to catch up, because we hadn't seen each other for more then a year. She really is a wellharted person who works hard and makes beautiful fashion. Make sure to also check out her site to see all the interesting projects she is working on. I will later write about the dress she made from it!

Afgelopen week was een speciale maar ook een drukke week. Dit omdat ik was gevraagd door modeontwerpster Melody Deldjou Fard om een stof voor haar te verven die voor een jurk gebruikt wordt die ze aan het ontwerpen is. Het was geweldig om te experimenteren om samen tot een idee te komen wat mooi zou zijn voor de jurk. Maar ik moet ook eerlijk zijn, het was ook best stressvol doordat er niet veel tijd was om de stof te verven en vooral omdat er (binnen de meters stof) bijna geen ruimte was om veel fouten te maken. Maar uiteindelijk is het me gelukt om de stof te verven en ze was er gelukkig heel tevreden mee. Ik heb de stof persoonlijk afgeleverd en het was leuk om samen met haar thee te drinken in haar kleine maar prachtige appartement in Utrecht. We hadden eindelijk de tijd om weer eens bij te praten want we hadden elkaar al bijna meer dan een jaar niet gezien. Melody is echt een persoon met een goed hart die heel hard werkt aan haar prachtige modecarrière. Bekijk ook zeker even haar site om al haar interessante projecten te bekijken. Ik zal later ook schrijven over de jurk die ervan is gemaakt!


Here some nice and beautiful samples I dyed.

Hier een aantal prachtige proeven die ik heb geverfd.
Here a piece of the final fabric I dyed.

Hier een stukje van de uiteindelijke stof.
 And some nice pictures of pictures I took in her lovely appartment

En een aantal foto's van heel erg mooie foto's die ik kon maken in haar mooie appartement

5 comments:

Yvette said...

heel heel heel mooi Wieteke!

( je krijgt wel gekke commentaren..moet je niet je moderator instellen?)

Wieteke I. Opmeer said...

Hi Yvette,

Ik zal er eens naar kijken, dankjewel voor je complimenten!

wieteke

Martine said...

Je hebt al prachtige proefjes gemaakt Wieteke, dat kan enkel een heel bijzondere jurk worden.
Ik ben benieuwd.
XXXm

dorie said...

poetisch en vlinderlijk - bijzonder mooi! En om zo'n strak printsel te krijgen valt niet mee.

Wieteke I. Opmeer said...

dankje dorie en iedereen voor de geweldige commentaren. Het was inderdaad lastig om de preciese afdrukken te krijgen maar het is uiteindelijk gelukkig wel gelukt!