Wednesday, March 24, 2010

freezing spring for later

It's spring! My garden is already blooming like crazy, filled with snowdrops and flowers of a blue purple kind of crocus. They always suprise me by popping up while I think it is still winter. They look so nice, but after a few days of rain most of the crocus flowers looked a bit sad and wilted, so I decided to pluck them with help of my mother (the hands in the pictures are from my lovely mother) and use them for a dyebath in the future. I decided to freeze them to use them for the iceflower dye method to obtain the most of color from these beautiful flowers. So in the future you will see the result of this experiment!

Het is lente! Mijn tuin staat nu al vol met bloemen, gevuld met sneeuwklokjes en bloemen van een blauw paarse soort krokus. Ze verbazen me altijd door op te duiken terwijl ik denk dat het nog winter is. Ze waren zo mooi, maar na een paar dagen regen zagen de meeste van de krokus bloemen er een beetje triest en verwelkt uit, dus besloot ik om ze te plukken met hulp van mijn moeder (je ziet haar handen in de foto's) en ze te gebruiken voor een verfbad in de toekomst. Ik besloot om ze te bevriezen om ze te gebruiken voor de Iceflower dye methode zodat ik de meeste van kleur van deze prachtige bloemen kan benutten. Dus in de toekomst ziet u het resultaat van dit experiment!

4 comments:

Martine said...

Prachtige kleur is dat.
Het is voor mij een echte verrassing dat het ook met krokussen werkt.
XXXm

Wieteke I. Opmeer said...

hoi martine, het is ook eigenlijk een experiment om te kijken of het meer kleur geeft dan het nu al doet, dus wie weet!

dorie said...

Wat een moie diepe kleur is dat. Ben benieuwd hoe zich dat uit op een lap. Heb ditzelfde effect met dahlia's gehad - deze waren na de 1e nachtvorst vorig jaar triest gaan hangen. En het effect was dat ze al heel veel kleur afgaven aan mijn wanten.

Bloemen bestellen bezorgen said...

Wat een prachtige kleur! Ik wist niet dat dit kon met krokussen (en bloemen). Hier ga ik zelf ook eens mee experimenteren! Bedankt :-)