Wednesday, March 18, 2009

Spirograph

Ik heb laatst eens in de kast gekeken bij m'n ouders en vond daar de prachtige spirograph set van vroeger, mijn moeder was er vroeger heel zuinig op! En nu nog want, toen ik vroeg of ik het even mocht lenen moest ik beloven wel heel voorzichtig te zijn om de radertjes niet kwijt te raken! Ik vind het trouwens heel knap dat alle radertjes en zelfs de pinnetjes nog compleet zijn, het enige wat mist zijn een paar gekleurde pennen, maar dat kan ook heel makkelijk met een potloodje of een fineliner opgelost worden. Vroeger vond ik het altijd heel magisch om tekeningen te maken met de spirograph. Mede omdat ik nooit de gebruiksaanwijzing las was het altijd een verassing wat eruit zou komen. Ik vond het altijd geweldig om zomaar te beginnen met een wieltje en de pennen en maar wat te doen en altijd kwam er iets moois uit!
Ik heb vandaag een paar probeersels gemaakt om te zien hoe het ook alweer ging. En ik heb voor het eerst ook echt de gebruiksaanwijzing gelezen! Het is nog best lastig om het radertjes netjes te laten ronddraaien en niet per ongeluk te hard te gaan in de bochten, maar ik denk dat oefening wel zal helpen. Ik ga er later nog wel wat mooie dingen mee maken.

1 comment:

Jeannette Opmeer-Harts said...

Dat is een verrassing voor me dat je het al op je blog hebt gezet, maak er maar lekker gebruik van. Het is de moeite waard om de uitkomsten te zien. Ik heb er altijd met plezier mee getekend. Groet van Jeannette.