Monday, May 11, 2009

moederdag was geweldig!

Mothersday was lovely, the weather was great, our family was together and we had a wonderful day with lot's of presents for everyone (while there was only one mother in our midst)I will explain later on about that. My sister and I baked two very nice apple pies in the kitchen of my parents (it is becoming a tradition). A lovely meal cooked by my father and mother and enjoyed outside in the garden was a very nice highlight of the day.

Now i can finally tell you more about the present i gave my mother. I gave her for mothers day a scarf i made myself. It is made of a very thin ecological cotton wich i have printed with little green harts, the color of the little harts is made from a natural recource and is completely ecological, it is made of grass! My mother was very happy and she really wanted a picture of her with her scarf so here it is!

Moederdag was geweldig, het weer was heerlijk, onze familie was samen en we hebben een gewelige dag gehad met heel veel kadootjes voor iedereen (terwijl er maar een moeder in ons midden was). Mijn zus en ik hebben samen in de keuken van mijn ouders twee heel erg lekkere appeltaarten gebakken (het begint nu echt een traditie te worden). Een heerlijke maaltijd gekookt door mijn vader en moeder en gegeten in de tuin was een heerlijk hoogtepuntje van de dag.

Nu kan ik eindelijk meer vertellen over het kado wat ik mijn moeder heb gegeven voor moederdag! Ik heb haar een zelfgemaakte sjaal gegeven. Ik heb de sjaal gemaakt van hele dunne ecologische katoen waar ik groene hartjes op heb gemaakt, de kleur van de groene hartjes is van een natuurlijke grondstof en volledig ecologisch. De groene kleur is namelijk gemaakt van gras! Mijn moeder was heel blij met haar kado en wilde heel graag op de foto met haar nieuwe sjaal, dus een aantal foto's van de sjaal en mijn lieve moeder.






And about all the presents for everyone, there was a reason for that! My very sweet sister has travelled trough Nepal for a month, she recently returned and shared a lot of presents she brought back from Nepal. It felt like christmas or sinterklaas! She had so many beautiful gifts it was amazing! The ladies of the family got a lovely yak-woolen scarf, wich is huge and so unimaginable soft that i'm wearing it all day and don't want to take it of! (and it is very sunny in holland at the moment!) She gave a lot of very beautiful other souvenirs for everyone, shortly she took a lot of nice memories, stories and souvenirs back with her, i really am proud that she went all alone to Nepal for a month! She really is an example for me!
Here a photo of her wearing one of the beautiful yak-woolen scarfs.

en over de kadootjes die iedereen kreeg, er was een reden voor! Mijn lieve zus heeft een maand door Nepal gereisd, ze pas terug gekomen en heeft veel kado's gegeven die mee terug had genomen van Nepal. Het voelde als kerstmis of sinterklaas! Ze had zoveel kadootjes voor idereen, het was echt ongelofelijk! De dames van de familie kregen een prachtige sjaal van yak-wol, de sjaals zijn echt heel groot en zijn zo onvoorstelbaar zacht, dat ik de sjaal de hele dag draag en niet meer af wil doen (terwijl het toch best zonnig is op het moment!) We kregen ook prachtige sieraden en nog veel meer prachtige souvenirs, kortom ze is terug gekomen met een heleboel ongelofelijke herinneringen, verhalen en ook souvenirs. Ik ben heel trots op mijn zus, ze is voor een maand alleen door Nepal getrokken! Ze is echt een voorbeeld voor me. Hier is ze te zien met een prachtige sjaal van yak-wol





Above me with my own yak woolen scarf

Hierboven ikzelf met mijn eigen yak-wollen sjaal.



Here a picture with some of the other gifts we all got as a memorie of her travel trough Nepal.

Hier een foto met een aantal van de kado's die iedereen heeft gekregen als herinnering aan haar reis door Nepal.

9 comments:

Jeannette Opmeer-Harts said...

Het is fantastisch dat je het nu al erop hebt staan met een heel mooie foto van Annemarie en mij!Ik ben heel blij met de sjaal en de souvenirs.Groet je Ma

Wieteke I. Opmeer said...

dat is mooi om te horen! liefs wieteke

Martine said...

Die sjaal die je voor je moeder gemaakt hebt is echt prachtig Wieteke. Dat is nou echt ecologisch verven, met het groene gras van onder je voeten.
Ik ben heel benieuwd hoe je verder gaat.
XXXm

c-steekjes said...

Hallo,
Mijn ervaring met verven met grasachtigen pakte helaas slecht uit.
De kleur verschoot/verdween al heel gauw.
Mijn raad: houd de mooie sjaal zoveel als mogelijk uit het daglicht. Draag hem 's avonds veel.
csteekjes Constance

Yvette said...

hoe is het mogelijk...die hartjes..hoe krijg je het voor elkaar..en je zus wat een lieverd. gek vind ik het toch altijd weer dat Yak zo zacht is..ik heb er laarzen van gemaakt maar dacht dat het harde wol zou zijn.
liefs
yvette

Wieteke I. Opmeer said...

ja ik heb nog niet veel ervaring met het verven met gras Martine, ik zal zeker even de tip doorgeven aan mijn moeder. Ik had al wel wat proef gemaakt met wol en dat bleef toch redelijk goed ook na het wassen dus wie weet. Ik zal het zeker in de gaten houden, dankje voor de tip Martine!

Wieteke I. Opmeer said...

ja het was even wat werk Yvette de sjaal met hartjes (met geknipte sjabloontjes) maar dan heb je ook wat! Mijn zus is inderdaad een prachtmens, ik ben zo trost op haar en blij dat ze mijn zus is! En de stof van de yak tis echt ongelofelijk zacht, ik had het nog nooit eerder iets gezien of gekregen van Yakwol dus ik was zelf ook heel blij met deze nieuwe aanwinst, ik zou zeker de laarzen een keer willen bewonderen!

Groetjes Wieteke

india flint said...

lovely to see how natural dye techniques are blooming in your hands

Wieteke I. Opmeer said...

Thank you India.!